Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål om musikundervisningen på Music’scool. Kan du ikke finde dit spørgsmål her, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Hvor gammel skal jeg være for at starte musikundervisning?

Du skal være fyldt 6 år for at starte musikundervisning hos Music’scool.

Er der en aldersgrænse for elever hos jer?

Som ordsporget siger, er man “aldrig for gammel til at lære nyt”. Music’scool har elever i alle aldersgrupper, og alle er velkomne.

Jeg ejer ikke et instrument (endnu). Kan jeg stadig få undervisning?

Ja, men det er klart, at du nødt til at øve en masse derhjemme, hvis du ønsker at lære at spille godt. Music’scool kan vejlede dig om køb af et instrument. Det behøver ikke altid være dyrt at købe et instrument.

Er det muligt at få en prøvelektion?

Ja, for alle instrumenter og sang kan du altid få en gratis prøvelektion, før du beslutter dig for at tilmelde dig. Prøvelektionen er helt gratis og uforpligtende.

Hvis jeg tilmelder mig, er jeg så bundet i et helt år?

Nej, det er ikke tilfældet. Du kan når som helst opsige din undervisning med et opsigelsesvarsel på op til et kvartal og mindst en måned. Læs venligst (afsnit 6 af) vores vilkår og betingelser.

Hvad koster musikundervisning hos Music’scool?

Alle priser kan findes i vores prisliste.

Hvornår kan jeg starte med undervisning?

Du kan altid springe på, forudsat at der er en ledig plads.

Jeg har individuel undervisning, men kunne godt trænke mig at spille i et band. Kan I hjælpe?

Helt sikkert! Music’scool giver også bandvejledning. Her vil du lære at spille sammen som en gruppe. Du kan tilmelde dig individuelt eller som et helt band.

Hvor kan jeg finde de forskellige steder?

I øjeblikket findes Music’scool kun i Roskilde. For adresse og kontaktoplysninger, klik her.

Mine forældre skal betale for undervisningen, men de ønsker først at se, hvordan undervisningen foregår.

Hos Music’scool kan du få en gratis prøvelektion, før du tilmelder dig. Og selvfølgelig er dine forældre velkommen til at være med. Hvis de vil vide mere om Music’scool, er de altid velkomne til at kontakte os. På kontakt siden kan du finde flere oplysninger. Vi afholder hvert år en års jam, hvor eleverne får mulighed for at vise, hvad de har lært, og desuden en Åbent hus dag. Års jam og åbent hus er åbne arrangementer for alle interesserede.

Hvilke dage og tidspunkter er der undervisning?

Der undervises alle dage undtaget søndage. Åbningstiderne er fra kl 10.00-22.00. Lektionerne afhænger af de enkelte instrumenters tidsplaner.

Jeg får undervisning på en bestemt tidspunkt, men nu passer det tidspunkt ikke længere.

Tag kontakt til din lærer eller Music’scool så hurtigt som muligt, så prøver vi at finde et andet tidspunkt, der passer bedre. Du kan finde kontaktoplysninger her.

Jeg er syg og kommer derfor til at undvære en lektion. Får jeg så penge tilbage?

Som du kan læse i Vilkår og betingelser (artikel 5), vil du ikke få dine penge tilbage, hvis du er gået glip af en lektion. Men hvis du giver besked om dit fravær mindst 48 timer i forvejen, vil vi bestræbe os på at finde et tispunkt, hvor du kan få en erstatningslektion. Dette kan dog kun gøres maksimalt tre gange om året.

Hvordan kan jeg komme i kontakt med andre elever hos Music’scool?

Dette kan gøres på flere måder. Du kan Like os på Facebook for eksempel, eller du kan deltage i de mange ekstra aktiviteter, som Music’scool arrangerer i løbet af året. Det kan f.eks. være workshops, års jam eller du kan tilmelde dig bandvejledning.

Jeg forbedrer mig ikke hurtigt nok. Hvad kan jeg gøre?

At lære at spille tager tid og kræver masser af øvelse. Går det ikke hurtigt nok? Tal med din lærer om det. Han eller hun underviser tilpasser altid undervisningen til den enkelte elev, og kan derfor nemt justere niveauet til enhver tid. Din lærer kan også give dig tips og tricks og eventuelt yderligere hjemmeøvelser.

Der er en sang, som jeg er helt vild med. Kan jeg lære at spille den?

Ja, du kan. Lærerne hos Music’scool tilpasser undervisningen til den enkelte elev og tager altid hensyn til dine ønsker. Er der en sang, som du gerne vil lære at spille eller en bestemt stil, som du ønsker at lære, så sig det så hurtigt som muligt. Vi finder så den den lærer, der passer bedst til dine ønsker. Det er slevfølgelig en betingelse, at dit ønske også passer til dit niveau.

Hvorfor skal jeg følge lektioner, når jeg kan finde gratis instruktionsvideoer på YouTube?

Svaret er meget enkelt: fordi du ikke ønsker at lære at spille på den billigste måde, men på den bedste måde. Praksis viser, at personlig undervisning giver de hurtigste fremskridt. En fysisk lærer kan øjeblikkeligt korrigere dig til den bedste holdning, træde til, hvis det er nødvendigt, og giver dig specifikke øvelser. God og personlig musikundervisning er dyrere end at se instruktionsvideoer på YouTube. Men det er også en investering, som du vil få gavn af i hele dit liv. Alle store musikere er startet hos en lærer.

Jeg ønsker at lære at spille på et instrument, men jeg har ikke lyst at læse noder.

Nodelæsning er for mange elever den mest kedelige del af musikundervisningen. Alligevel har det sin berettigelse: for eksempel kan du nemmere spille sammen med andre musikere. Hos Music’scool holder vi heldigvis også mere af praktik end teori. Derfor underviser vi for eksempel i toneskalaer og harmonier på en praktisk måde. Glæden og musikken vil altid komme først!

Jeg er lærer på en skole og vil gerne bruge musik mere i min undervisning. Hvad kan i tilbyde mig?

Music’scool har et skræddersyet program til folkeskoler og gymnasier, med bl.a. musikundervisning, koncerter og workshops i klassen. Vi underviser også underviserne i at bruge musik mere og bedre. Du kan læse alt om vores tilbud til skoler på skolesiden.

Hvordan betaler jeg for undervisningen?

Du kan betale gennem via bankoverførsel eller med mobilepay. Du kan finde mere information om betaling i afsnittet ”Vilkår & Betingelser”.

Hvad er bedst? Undervisning hver uge eller hver anden uge?

Jo mere tid og energi du bruger på din musikundervisning, des hurtigere vil du opleve en udvikling. Derfor er en times undervisning hver uge bedst. Har du ikke tid til at komme i Musics’cool hver uge, vil vi også kunne give dig topkvalificeret undervisning hver anden uge, og du vil med garanti få resultater.

Det passer mig ikke så godt med en fast ugentlig dag. Er der alternativer?

Hvis du gerne vil have mere fleksibilitet, kan du også vælge at betale for undervisningstimer enkeltvis eller købe et “10-lektioners klippekort”, der er gældende for 10 gange undervisning. Alle priser kan findes i vores prisliste.

Hvad nu hvis jeg fortryder min tilmelding til et hold?

Fortryder du din tilmelding til et hold, og undervisningen er startet, kan du vælge at framelde dig pr. kvartal. Se “Vilkår og Betingelser” for mere information.

Kan en anden elev overtage musikundervisningen fra mig?

Hver eneste tilmelding er individuel. Hvis en elev vælger at stoppe sin undervisning, kan en anden elev ikke overtage. Den nye elev skal således tilmelde sig Musics’cool og får sit eget individuelle forløb.

Skal jeg selv have et instrument med til undervisningen?

Det afhænger af instrumentetet. For guitar og basguitar gælder det, at eleven skal medbringe sit eget instrument. Det er bedst med eget instrument, som du kender ud og ind. Du skal naturligvis ikke medbringe dit eget klaver eller trommesæt til undervisning. Dog skal du medbringe egne stikker til trommeundervisning.

Hvor lang tid varer en undervisningstime?

Ved eneundervisning varer en undervisningstime hos Music’scool altid 30 minutter. Det er længere end mange andre musikskoler, så vær opmærksom på dette når du planlægger. Ved gruppeundervising eller undervisning med 2 elever varer en undervisningstime 30 eller 45 minutter.

Kan jeg deltage i klaverundervisning på et keyboard?

Ja, det kan du. Det er dog vigtigt at dit keyboard har 88 tangenter.

Kan Music'scool tilbyde mig et for-forløb til musikkonservatorium?

Ja, det kan vi. Music’scool tilbyder et skræddersyet program for elever med talent og ambitioner. Dette program forbereder dig til et studie på musikkonservatorium. For videregående elever er der også kurset “Rock Class”, som gør dygtige elever endnu dygtigere.

Back to Top

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.